NINA RAJAK X LEVI’S

Article published at: Sep 6, 2023 Article author: Tihomir Romic
NINA RAJAK X LEVI’S
All News

 

Nina Rajak X Levis

Američki brend Levi's, kreator legendarnih farmerica 501®, proslavio je 150 godina od njihovog nastanka. Na globalnom nivou brend je organizovao različite vrste aktivacija – od San Franciska do Beograda, a ovim povodom odabrao je Nina Rajak brend za ekskluzivnu kolaboraciju posvećenu ikoničnom modelu.

Naime, od 20. do 21. maja 2023. godine u galeriji Štab publika je imala priliku da se upozna sa istorijom brenda Levi’s i modela 501®, da učestvuje u upcycling radionicama, dobije savete vodećih srpskih stilista, te učestvuje u razmeni džinsa i drugim zanimljivim aktivnostima.

Poslednji segment ovog nezaboravnog događaja bila je humanitarna aukcija zatvorenog tipa, na kojoj su svoju reinterpretaciju vintidž modela 501® prikazali najpoznatiji domaći dizajneri. Pored Nine Rajak, izlagali su i Dragana Ognjenović, Igor Todorović, Ana Ljubinković, Ines Janković, Tijana Žunić, Tamara Jarić, i mnogi drugi, a vest je ispraćena u čitavom regionu.

Inspirisana nasleđem brenda, te dekonstrukcijom kao jednim od omiljenih fashion principa, Nina Rajak prezentovala je svoj model upotpunjen prepoznatljivim logotipima.

Sav prikupljeni novac doniran je programu UNDP koji se bavi tretiranjem industrijskog otpada, naročito teksasa.

 

Share: